Saltar a continguts

Fundación Oxfam Intermón

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Activitats

Cercador

memòria comitè 2020-2021
Memòria activitats Comitè Sant Cugat 2020-2021

Us presentem les activitats desenvolupades pel Comitè d'Acció Ciutadana d'Oxfam Intermón a Sant Cugat del Vallès entre l'1 d'abril de 2020 i el 31 de març de 2021

 

ANNEX: Memòria Comitè SCV 2020-2021   (pdf 2609009)
Portada memòria 2021-2022
Memòria Oxfam Intermón 2021-2022

Les persones que formem Oxfam Intermón ho tenim molt clar. Dia rere dia estem construint el futur que volem. Som moltes, i, juntes, la nostra força per canviar les coses es multiplica. Amb determinació, i d'una manera constant, sumem per reduir les desigualtats. No volem un mon de persones guanyadores i persones perdedores, sinó un món sense pobresa ni injustícia, on tots els éssers humans, sense excepció, tinguin les mateixes oportunitats i drets.

 

ANNEX: Memòria Oxfam Intermón 2021-2022   (pdf 4636990)
Cartell
Dia mundial comerç just 2021.
Programa

Celebrem el dia mundial del comerç just amb un conjunt d'activitats entre el dia 4 i el 14 de maig. Consulteu el programa.

 

ANNEX: Programa activitats   (pdf 2222633)
Imatge de complement
Activitats Comitè 2019-2020 (vídeo i pdf)

Activitats dutes a terme entre abril 2019 i març 2020.
Vídeo i pdf

Accions fetes pel nostre equip l'any 2019-20.
 

ANNEX: Memòria Comitè 2019-2020 (pdf)   (pdf 4484772)
Imatge de complement
Memòria Oxfam Intermón 2019 - 2020 (web i pdf)

Els reptes ens han fet avançar.
Ha estat un any amb molts moments d'indignació i de frustració per tot el que passa al món, però també ha estat un any d'esperança.
Hem aconseguit fer millor la vida de més de 19,4 milions de persones arreu del món.


Per un futur sense pobresa.

 

ANNEX: Memòria Oxfam Intermón 2019-2020   (pdf 7190262)
Memòria activitats Comitè 2018-2019

 

ANNEX: Document   (pdf 743793)
Foto de la Galeria Veure fotogaleria
14 de maig 2011
Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

Per celebrar el Dia Internacional del Comerç Just, Intermón Oxfam ha participat en la 12a edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica oferint a Sant Cugat una mostra i venda de productes de comerç just.

Lloc: Pl. Augusta

 

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
9 abril 2011
Dia de l'Esperança
Festa de la Solidaritat d'IO

Aquest any la Pl. del Rei ha estat l'escenari del Dia de l'Esperança d'Intermón OXfam. Prop de 60 voluntaris han donat a conèixer el lema "Que no paguin els de sempres", la taxa Robin Hood, els projectes a Tanzània, el comerç just, ...tot acompanyat d'actuacions, jocs, un flashmob i un concert nocturn.

2.200 ? recaptats, 400 signatures en favor de la taxa Robin Hood i 6.350 persones que han passat per la festa (uns 250 joves en el concert nocturn) donen idea de l'èxit assolit.

Agraïm la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, Diari de Sant Cugat, Tot Sant Cugat, Qugat.cat, WattsMòbil, Vallespà i Cal Caballu.

 

19 març 2011
Recollida de signatures a la sala Mundo Caníbal
Campanya Taxa Robin Hood

El dia 19 de febrer, en el marc de l'activitat "Música en Viu", les voluntàries del Grup de Joves del Comitè van ser presents a la sala Mundo Caníbal de Cerdanyola del Vallès per presentar la campanya per la Taxa Robin Hood ("Que no paguin els de sempre) i recollir signatures.

Aquesta campanya està orientada a demanar la creaió d'una taxa (TAXA ROBIN HOOD) del 0,05% sobre les transaccions financeres internacionals per destinar a la lluita contra la pobresa, el canvi climàtic i per al desenvolupament

 

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
18 març 2011
Concert Escolania de Montserrat
A favor dels refugiats sudanesos al Txad

Més de 600 persones van assistir al concert organitzat per IO que l'Escolania de Montserrat va oferir en el Monestir de Sant Cugat.

La iniciativa del concert va partir dels propis escolans i la recaptació es destinarà a finançar l'acció humanitària que desenvolupa Intermón Oxfam en els camps de refugiats per a desplaçats sudanesos en el Txad com a conseqüència del conflicte del Darfur.

 

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
12 març 2011
Presència d'Intermón Oxfam en el 5è Campionat de Karate Ciutat de Sant Cugat

Un estand centrat en la campanya per la taxa Robin Hood va materialitzar la participació del Comitè d'IO de Sant Cugat en l'espai per a la solidaritat que el Club de Karate de Sant Cugat va disposar en el marc del 5è Torneig de Karate Ciutat de Sant Gugat.

 

Imatge de complement
5 març 2011
Botiga al carrer

Aquest dissabte, amb la col·laboració de 5 voluntaris del Comitè, el comerç just va estar visible a la Pl. Quatre Cantons durant tot el matí.

 

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
15 febrer 2011
Activitat educativa a l'IES Leonardo da Vinci
Joc de rol sobre el comerç internacional a l'Àfrica (Congo)

El passat 15 de febrer tres voluntàries i un voluntari del Grup de Joves del Comitè d'IO Sant Cugat, van realitzar una activitat educativa amb 28 alumnes de 1r d'ESO de l'IES Leonardo da Vinci de Sant Cugat.
Els van proposar un joc de rol al voltant del comerç de minerals d'alt valor econòmic (coltán), el tràfic d'armes i els conflictes que s'hi generen. Cada grup de nois representava un perfil de país africà, de país del nord, de multinacional o d'ONG i simulaven possibles solucions als conflictes existents.
Després de fer el joc de rol, van reflexionar sobre les desigualtats i les injustícies que pateixen aquests països de l'Àfrica.

 

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
10 febrer 2011
Karibú Tanzània
Experiència del viatge de col·laboradors d'IO a Tanzània

Ramon Escamilla i Pilar Belizón, col·laboradors d'Intermón Oxfam de Sant Cugat del Vallès, van partcipar l'estiu passat en el viatge que IO organitza perquè els socis i col·laboradors visquin de prop la realitat de les accions d'ajuda.

A partir de la seva vivència van explicar els projectes que es desenvolupen a Tanzània, en el marc del Programa de mitjans de Vida Sostenibles, que permet menjar cada dia
a 70.000 persones de Tanzània. Són iniciatives per guanyar la batalla a la pobresa.

Lloc: Casa de Cultura.

 

24 gener 2011
Xerrada "Haití, un any després del terratrèmol"

Sabine Amédée, cooperant d'Intermón Oxfam que ha estat sobre el terreny, ens explica quina situació s'està vivint a Haití a hores d'ara, un any després del terratrèmol.

L'acompanya Francesc Mateu, Director Territorial de catalunya i Andorra, que fa una breu presentació dels comptes del passat exercici en el marc de la Setmana de la Transparència d'Intermón Oxfam.

Lloc: Casa de Cultura

 

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
10 a 15 de gener de 2011
Setmana de la Transparència
Els comptes clars

Jornada en la qual es fa una rendició de comptes de l'actuació de l'organització i d'informació de les activitats realitzades en el darrer any. Es presenta l'informe econòmic del darrer exercici elaborat per una auditoria externa.

Lloc: Seu del Comitè/Botiga Comerç Just

 

ANNEX: Memòria 2010   (zip )
Imatge de complement
24 de desembre 2010
Presència del Comerç Just en el Pessebre Vivent

El Gup de Joves de la Parròquia de St. Pere Octavià, que cada any organitza el Pessebre Vivent la vigília de Nadal, demana la col·laboració del Comitè de Sant Cugat d'Intermón Oxfam per vendre productes de Comerç Just.

Lloc: Voltants del Monestir

 

Imatge de complement
11 de desembre de 2010
Botiga al carrer

Venda de Comerç Just durant la Campanya de Nadal.

Lloc: Pl. dels Quatre Cantons

 

7 novembre 2010
Festa de la Tardor

Participació del Comitè d'IO a Sant Cugat en la Festa de la Tardor, jornada en la qual les entitats de la Vila presenten les seves activitats.
Informació institucional, venda de comerç just, i campanya "Que no paguin els de sempre", per demanar al Govern que no redueixi les ajudes a cooperació i per demanar la creació d'una taxa (Taxa Robin Hood) sobre les transaccions financeres internacionals destinada a la lluita contra la pobresa i la injustícia en el món.
Lloc: Pl. Octavià.

 

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
10 i 11 de juny 2010
Festival Actua
V Festival Internacional de Curtmetratges

Projecció dels 14 curtmetratges finalistes de l'edició de 2010 del Festival Actua, organitzat per Intermón Oxfam. Enguany el lema ha estat "POBRESA", amb l'objectiu d'informar, sensibilitzar i mobilitzar sobre el fet que quasi 1.000 milions de persones al món, de les quals un 70 % són dones, sobreviuen amb menys d'un euro diari, una realitat que cal canviar.

Lloc: Casa de Cultura

 

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
30 de maig 2010
Festa de la Cooperació

Participació del Comitè d'IO a Sant Cugat en la festa que organitza la Xarxa Solidària de la ciutat. Exposició de projectes, activitats, espectacles i jocs.

Lloc: Pl. Octavià.

Imatge de complement
3 de maig 2010
Xerrada sobre la situació a Bolívia

Luis Camacho, Responsable de la Oficina de Intermón Oxfam a Bolívia, ens explica quina és la situació en aquest país.

Lloc: Casa de Cultura

 

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
24 d'abril 2010
Concert Grup Maragda

En el marc de la 16a Festa de la Solidaritat, Un Dia per a l'Esperança, es celebrà aquest concert del grup Maragda, que va presentar la seva creació musical "Tani-Tani, flor de la Cordillera".

La recaptació es va destinar als projectes que IO promociona com a element de desenvolupament de les comunitats locals, i dels quals el projecte de regadiu a Cayambe, Equador, n'és un exemple.

23 abril 2010
Diada de St. Jordi
Venda de llibres

El Comitè d'IO a Sant Cugat fa acte de presència en aquesta festa tan assenyalada venent productes editorials relacionats amb les línies d'actuació de l'organització.
Lloc: Pl. Octavià.